latinica  ћирилица
19/09/2022 |  12:34 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Kalinić: Opozicija uz pomoć zapadnih službi, preko BN televizije, pokušava omalovažiti susret Dodika i Putina (AUDIO)

Gotovo je za nepovjerovati na kakav način opozicija pokušava omalovažiti sutrašnji sastanak srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina, kaže Dragan Kalinić, bivši predsjednik NSRS.


Dragan Kalinić - Foto: RTRS
Dragan KalinićFoto: RTRS

- Opozicija potpomognuta inostranom propagandom, uz sadejstvo tobože domaće BNTV na istom fonu kao federalni mediji u jednom sadomazohističkom političkom stilu pokušava baciti pod noge sve što je Rusija pozitivno uradila za Republiku Srpsku i za Srbiju, konačno za nedvosmisleno poštovanje slova izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma - kaže Kalinić.

Ističe da je opozicija u sekundi zaboravila ruski veto u UN na rezoluciju o Srebrenici.

- I ne samo to. Sve što je postojalo i što danas postoji u odnosima Srpske i Ruske Federacije, uključujući i privrednu, a ne samo političku sferu, dovode u sumnju i na istoj su strani sa onim neprijateljima Srpske koji bez ikakvog osnova govore o malignom ruskom uticaju u BiH i zloupotrebi male Republike Srpske u globalne svrhe od strane Rusije - rekao je Kalinić za RTRS.

Ističe da sve to "da nije smiješno, bilo bi tragično".

- Putin sadašnjim snažnim političkim i ekonomskim zaokretom prema moćnim zemljama arapske i azijske sfere, sprečava američki globalizam i unipolarnu dominaciju. Pa zar samo ova činjenica da mala Srpska ima podršku jednog tako moćnog lidera nije dovoljan razlog da bar za ova dva dana, ovaj opozicioni jad i čemer ne začepi usta, ako već nisu u stanju da pozdrave činjenicu da se Dodik sastaje i razgovara o budućnosti sa jednim od najmoćnijih lidera planete - navodi Kalinić.

Kalinić kaže da su "prerano otpisali Putina, a bogami i Dodika".

- Republika Srpska zahvaljujući Dodiku danas na ovaj ili onaj način ima ono što još od svoga osnivanja nije imala - podršku moćne Rusije i Kine, Mađarske, Srbije, a tu je i uvažavanje Turske i Hrvatske. Da li je to malo, za sada? Naspram toga, opozicija ima podršku zapadnih obavještajnih službi koje nikada, za ovih 30 godina, nisu radile u interesu Srpske i srpskog naroda. E to je taj maligni uticaj, koji se ne smije zanemariti i koji nas u budućnosti može itekako skupo koštati - zaključuje Kalinić.