latinica  ћирилица
19/09/2022 |  14:47 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Pogledajte sve informacije u vezi sa isplatom finansijske pomoći nezaposlenim roditeljima

Ministarstvo porodice, omladine i sporta saopštilo je danas da sve informacije u vezi sa realizacijom Odluke o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 051/338 – 332 i 051/338 – 309 ili slanjem upita na mejl adresu info@mpos.vladars.net.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija)Foto: RTRS

- S obzirom na veliki broj poziva građana, podsjećamo da sutra 20. septembra 2022. godine počinje isplata finansijske pomoći u iznosu od 750 KM za korisnike koji su u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu kao korisnici nekog od prava iz dječije zaštite, a za sve ostale roditelje po podnošenju prijave na javni poziv koji će biti raspisan u toku sedmice - dodaje se u saopštenju.

Odlukom su propisani uslovi koje je potrebno da ispunjava roditelj (bez obzira da li je otac ili majka) kako bi ostvario pravo na finansijsku pomoć.

- Da je nezaposlen, da ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života, odnosno, od kojih je jedno od djece maloljetno. Da ima državljanstvo BiH/Republike Srpske i da ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu ove Odluke - navodi se u saopštenju.