latinica  ћирилица
19/09/2022 |  14:58 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Tegeltija: Političko Sarajevo i stranci imaju svoje favorite u Srpskoj - PDP i SDS

Ako svi bošnjački lideri i stranci navijaju za opoziciju u Srpskoj, može li je onda podržavati srpski narod?!, istakao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

- Republika Srpska 2.oktobra bira ko će je voditi u naredne četiri godine. Za razliku od normalnih država, koje niko ne osporava niti pokušava da ih ukine i obesmisli, Republika Srpska nema luksuz da pogriješi, jer ta greška je može koštati njenog nestanka i potpunog gušenja. Republika Srpska 2.oktobra ustvari bira da li će postojati u ovom kapacitetu da li će se odluke bitne za njen život donositi u Banjaluci ili političkom Sarajevu i stranim ambasadama - istakao je Tegeltija.

Smatra da su dvije stvari zajedničke za sve bošnjačke političke lidere u Sarajevu, bilo da u iz vlasti bilo u opoziciji.

- Јedna je ta da sve žele da Republika Srpska nestane ili bar obesmisli, a druga je da sve i jedan danas navija za opoziciju predvođenu Јelenom Trivić i Mirkom Šarovićem u Republici Srpskoj. Prema tome, potpuno je jasno svakom da na ovim izborima političko Sarajevo i stranci imaju svoje favorite u Republici Srpskoj i da su to PDP i SDS Trivić/Šarović - dodao je Tegeltija.

Navodi da će svaki razuman čovjek postaviti sebi pitanje "zašto su oni njihovi poželjni partneri u Republici Srpskoj.

- Odgovor je jasan! Da s njima jačaju BiH i slabe Republiku Srpsku, to oni i sami neskriveno kažu! Može li interes političkog Sarajeva i naroda u Republici Srpskoj onda biti isti?! Može li i narod u Republici Srpskoj i političkom Sarajevu podržavati istu političku opciju u Republici Srpskoj? Odgovor je valjda jasan! - smatra Tegeltija.

Dakle, da nema ništa drugo, a ima itekako, smatra Tegeltija, ako u Republici Srpskoj neko još ne zna kako da glasa, samo nek pogleda za koga navijaju bošnjački politički lideri (Izetbegović, Komšić, Konaković, Nikšić i dr) kako i iz bošnjačke vlasti tako i iz bošnjačke opozicije.

- Za koga navijaju sarajevski intelektualci Zlatko Lagumdžija i drugi (koji svi odreda navijaju zdušno za opoziciju u Republici Srpskoj i Trivić/Šarović) i sve će mu se samo reći i dilemu više neće imati. Ne postoji logika da neko ko je srpski patriota u Republici Srpskoj podržava isto ono što podržavaju sadašnji bošnjački politički lideri jer srpski patriota ne može podržavati nestanak i obesmišljavanje Republike Srpske - poručio je Tegeltija.

Ističe da je odluka jednostavna čak i za za one koji su srpski patrioti, a još uvijek ne znaju za koga da glasaju.

- Gledaj šta podržavaju bošnjački političari i intelektualci iz Sarajeva i glasaj suprotno od tog. Јednostavno je da jednostavnije biti ne može! - poručio je Tegeltija.