latinica  ћирилица
19/09/2022 |  15:25 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Radio Srpske, Beograda i Novog Sada ostvaruju saradnju programom "Na tri vode" (FOTO)

Јavni radijski servisi Republike Srpske i Srbije – Radio Republike Srpske, Drugi program Radija Beograd i Radija Novi Sad ostvaruju saradnju jedinstvenim radio programom "Na tri vode".
"Na tri vode" - Foto: RTRS
"Na tri vode"Foto: RTRS

U planu je proširenje saradnje i u drugim segmentima ovih medijskih kuća, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Banjaluci.

Želja glavnog i odgovornog urednika Radio Beograda 2, Radomana Kanjevca, koji je i autor emisije "Na tri vode" jeste da sadašnja saradnja bude proširena i na druge programske segmente, ne samo na jutarnji.

- Ovo što mi radimo je, na neki način, primjer dobre saradnje naših medijskih servisa, na čitavom našem kulturnom prostoru. Na neki način, tu smo avangarda i radujemo se tome. Nama se čini da baš zato što se ovaj program razlikuje od drugih programa, da smo pronašli pravo mjesto i dobru mjeru prisustva kulture u našim javnim servisima - rekao je Kanjevac.

FOTO:RTRS

Prema riječima glavnog i odgovornog urednika Radija Novi Sad, Milade Popović, jutarnji program, koji zajednički realizuju tri javna servisa, prema svim analizama slušanosti, jedan je od najslušanijih segmenata na teritoriji Vojvodine.

- Moja ideja je bila da se uključi Radio Republike Srpske, zato što ja potičem sa ovih prostora i željela sam, na neki način, da taj naš korpus koji je zajednički i nacionalni i kulturni, bude evidentan i na našim prostorima - rekla je Milada.

FOTO: RTRS

U emisiju "Na tri vode", koja se emituje svakog radnog dana od šest do osam časova, naš Radio uključivao se jednom sedmično u prethodnih pet godina.

Od početka naredne godine planira se dva puta sedmično 60 - minutni zajednički jutarnji program, najavio je direktor Programa, Dragan Pajić.

- U okviru jutarnjeg proggrama, mi sada jednom sedmično imamo zajedničku emisiju, 60 minuta, ali smo odlučili da u dogledno vrijeme ta dinamika bude veća i da dva puta sedmično imamo zajednički jutarnji program Radija Republike Srspke, Radija Novi Sad i 2. programa Radija Beograd.  U programu našeg Radija u posljednjih godinu dana uvedeni su novi sadržaji, poput debatne emisije i top liste, a i prvi smo javni servis na kojem je pokrenut podkast, sa sportskim sadržajem - zaključio je Pajić.