latinica  ћирилица
19/09/2022 |  15:30 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

"Kreativna revolucija 2022", konferencija posvećena gejmingom, blokčejnom i startapima

"Kreativna revolucija 2022" - naziv je druge Konferencije za podršku kreativnoj industriji Republike Srpske, koja se, u organizaciji Asocijacije za razvoj i saradnju, održava u Prijedoru. Konferencija će se ove godine baviti industrijama budućnosti – gejmingom, blokčejnom i startapima. Konferencija je okupila oko 40 učesnika i predavača iz zemlje i regiona.
Prijedor - koneferencija "Kreativna revolucija 2022" - Foto: SRNA
Prijedor - koneferencija "Kreativna revolucija 2022"Foto: SRNA

Informacione tehnologije razvijaju se velikom brzinom i utiču na sve aspekte života savremenog čovjeka. One otvaraju i mnoge šanse za zaradu. Gejming, blokčejn i startapi smatraju se industrijama budućnosti. Učesnici konferencije u Prijedoru, na stručnim predavanjima, imaju mogućnost da se upoznaju sa savremenim trendovima iz ovih oblasti.

Cilj konferencije jeste podrška razvoju kreativnih industrija, koje su kod nas u začetku. Učesnici će dobiti i relevantne informacije o tome gdje mogu pronaći podršku za realizaciju ideja i pokretanje poslova iz ovih oblasti. Na prvoj ovakvoj konferenciji održanoj na Јahorini doneseni su važni zaključci.

Јedan od njih je bio jača i snažnija podrška za institucionalnom podrškom ovoj vrsti industrije koja je u začetku, kao i svim pojedincima koji se time bave i njihovim umrežavanjem, rekla je Dijana Grbić, koordinator Savjeta za kreativne industrije.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević pozvao je učesnike konferencije za podršku kreativnoj industriji, koja se danas i sutra održava u Prijedoru pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i grada Prijedora, da iznjedre ideje od kojih će društvo imati koristi, a institucije sistema ih prepoznati kao korisne.

- Vaša priča je o kreativnosti i idejama koje ljudi imaju i šta bi sistem trebalo da uradi da se te ideje pretvore u neki koristan proizvod - rekao je Kovačević.

Konferencija “Kreativna industrija 2022: industrije budućnosti“ završava se sutra, kada će nakon panel diskusija biti predstavljeni i zaključci.