latinica  ћирилица
19/09/2022 |  18:09 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Špirić: Opozicija je zaboravila da je strani novac uložen u kampanju u koliziji sa interesima Srpske (VIDEO)

Nakon što je u javnost izašao dokument američkog Stejt departmenta da je odobreno 10 miliona dolara za kampanju Јelene Trivić, potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ističe da je možda bilo naivnih u Srpskoj koji su vjerovali da opozicija oličena u PDP-u i SDS-u brine o Republici Srpskoj i njenoj budućnosti i razvoju.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- To je možda bilo moguće dok nisu uhvaćeni razgolićeni u rukama međunarodnih moćnika - kaže Špirić.

Teško bilo ko moralan,  dodaje Špirić, može da prihvati izjave lidera PDP-a Branislava Borenovića koji kaže "Gotov je", "Prolupao je", "Narod odlučuje". "Institucije su nemoćne", a da to visokopozicionirani ljudi iz SDS-a, čije su diplome stečene pod vedrim nebom na Sokocu, prihvate.

- To su riječi koje smo slušali i mislili smo da smo napokon zaboravili, a koje su slane u vrijeme kada su hapšeni najistureniji predstavnici Republike Srpske i vođeni u logore i tamnice.

Špirić ističe da Јelena Trivić zaboravlja "da svaki dolar koji je uložen u njenu kampanju je u direktnoj suprotnosti sa interesima Republike Srpske".

- Zaboravlja i opozicija da je sve ono što iz međunarodnih krugova bude uloženo u njihovu kampanju u koliziji sa interesima Srpske jer narod, prije svega Srbi, nisu zaboravili sva ona zlodjela koji su činili oni koji danas finansijski podržavaju kampanju Јelene Trivić i njenih sljedbenika - naglasio je Špirić.

- Zato kada poredim opoziciju Јelenu (Trivić) i Mirka (Šarovića) s jedne i Milorada (Dodika) i Željku (Cvijanović) s druge strane, znam da će se ime Milorada Dodika u Republici Srpskoj još dugo vremena pisati velikim slovima - zaključio je portpredsjednik SNSD-a.

Povezane vijesti:

Kovačević: Trivićeva u odnosu na Dodika jedino ima prednost od deset miliona dolara (VIDEO)