latinica  ћирилица
19/09/2022 |  19:38 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Košarac: Ambasada SAD pokušava dovesti opoziciju na vlast u Srpskoj (AUDIO)

Ambasada SAD se sve vrijeme u BiH svrstava na stranu opozicije i onda kada smo ukazali na činjenicu da ova ambasada i određene asocijacije finansiraju opoziciju u Srpskoj, imamo njihovu negaciju naših tvrdnji, rekao je Staša Košarac, član Glavnog odbora SNSD-a komentarišući saopštenje Ambasade SAD u kojem ona dokument o finansiranju Јelene Trivić naziva krivotvorenim.


Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Američka ambasada, potpuno je jasno, pristrasna, i pod njenim patronatom se pokušava modelirati izborna volja građana i dovesti opozicija na vlast, tvrdi Košarac.

- Svjedoci smo njihovih svakodnevnih sastanaka po sarajevskim ćoškovima gdje američki ambasador poziva lidere opozicije iz Srpske i dogovara konkretne poteze kako da rade na štetu interesa Republike Srpske. Pokušavaju protiscima da utiču na Milorada Dodika i Željku Cvijanović i na institucije Srpske - kaže Košarac.

On dodaje da je ovo još jedna dodatna potvrda da postoji sinteza i zajedničko djelovanje Ambasade SAD i opozicije iz Srpske.

- Različite melodije koje komponuju zapadne zemlje i njihovu igru ne može da odigra nejaka Trivićeva jer je neiskuna, a u samoj  opoziciji postoji nervoza s obzirom na činjenicu da im ne ide onako kako su mislili - naglasio je.

Košarac dodaje da su građani Srpske svjedoci da su američka Ambasada, a i neke druge, veoma često finansirale neke nevladine organizacije, medije i pojedince u BiH i Srpskoj kako bi napadali institucije Srpske.

- Ovo je samo potvrda da su saznanja koja imamo istinita i da jedni druge brane, pri tome pokušavajući vješto da sakriju od javnosti njihove učestale sastanke po Sarajevu gdje se na brutalana način obrušavaju na institucije Republike Srpske i sve one koji žele da rade u interesu Republike Srpske i dejtonske BiH - zaključio je Košarac.