latinica  ћирилица
19/09/2022 |  21:08 ⇒ 23:06 | Autor: SRNA

Đokić: Ekonomski razvoj Srpske je u povećanju obima investicija

Nosilac kandidatske liste Socijalističke partije /SP/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić rekao je večeras na Sokocu da će ova stranka nastaviti upornu borbu za razvoj i napredak Srpske i istakao da ekonomski razvoj Srpske vidi u povećanju obima investicija.
Petar Đokić -
Petar Đokić

- Prije svega treba da ohrabrimo domaće investitore, ali i strane da ulažu kapital zajedno sa našim kompanijama - rekao je Đokić na predizbornoj tribini Socijalističke partije /SP/, Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ i Srpskog narodnog pokreta /SNP/ na Sokocu.

Prema njegovim riječima, bolja Republika Srpska za građane znači bolje plate, penzije, više zaposlenih, veća davanja za sistem boračko-invalidske zaštite, više novca za razne vidove socijalne podrške, za obrazovanje i zdravstvo.

Đokić je naglasio da su principi Socijalističke partije borba za socijalnu pravdu, solidarnost, humanost, napredak i razvoj svakog čovjeka i društva u cjelini, brinući pritom da je na prvom mjestu očuvanje slobode. "A sloboda je za nas Republika Srpska", poručio je Đokić.

Đokić je naglasio da je za Srpsku od neprocjenjive važnosti da razvija i čuva odnose sa Srbijom i podsjetio na direktnu saradnju Socijalističke partije i Socijalističke partije Srbije.

Kandidat koalicije SP, NDP i SNP za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Siniša Lasica sa Pala naglasio je da je napredak i očuvanje Republike Srpske velika priča u kojoj se do sada u velikoj mjeri uspjelo, te izrazio nadu da će u narednom periodu biti još bolje.

Kandidat Socijalističke partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Biljana Renovica-Cvijetić sa Sokoca naglasila je da je njena vizija razvoj sredine u kojoj živi i da će nastojati da se jače čuje riječ sa Romanije o potrebama ljudi u ovom kraju, te da će posebno nastojati da se veća pažnja posveti razvoju privrede, izgradnji i rekonstrukciji puteva i ulaganjima u zdravstevni sektor.