latinica  ћирилица
20/09/2022 |  07:36 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, izmjene na mjestima izvođenja radova

Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje od danas od 8.00 do 17.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova /od Nevesinja do entitetske granice/.

Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati alternativnim putnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

U toku je sanacija kolovoza magistralnog puta Gradiška-Čatrnja, u mjestu Kruškik, zbog čega će se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

U Branjevu će se danas do 17.00 časova izvoditi radovi na izgradnji propusta na dionici magistralnog puta Bijeljina-Šepak u zoni Branjeva.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, biće izmijenjen saobraćaj na petlji Јohovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na Koridoru "Pet ce" Tovira-Kostajnica do 15. septembra izvodiće se probne, odnosno testne vožnje i za to vrijeme neće se plaćati putarina. Brzine kretanja biće ograničena na nivou gradilišne, odnosno brzine u toku izvođenja radova, a nakon toga projektovana od 130 kilometara na čas.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja u tunelu Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac i Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Teslić-Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih obustava zbog deminiranja dolazi na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, i Brod-Gornji Klakar u mjestu Poloj i Liješće.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Karuše-granični prelaz Brod, Karuše-Doboj-Modriča-granični prelaz Ždrebovi, Caparde-Karakaj i Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, granični prelaz Ledenice-Crkavina-granični prelaz Šamac. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zbog izgradnje obilaznice saobraćaj obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici auto-puta Zenica jug-Zenica sjever i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac /Ripač-Dubovsko/, Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.