latinica  ћирилица
20/09/2022 |  07:59 ⇒ 09:20 | Autor: SRNA

Dvije osobe poginule u zemljotresu jačine 7,6 stepeni po Rihteru u Meksiku

Najmanje dvije osobe su poginule u zemljotresu magnitude 7,6 stepeni po Rihteru koji je pogodio zapadni Meksiko, više objekata je oštećeno, a u mnogim područjima nema struje.
Zemljotres u Meksiku (Foto: EPA/Jose Mendez) -
Zemljotres u Meksiku (Foto: EPA/Jose Mendez)

Dvije osobe poginule su u pacifičkoj luci Manzaniljo, rekli su zvaničnici. Јedna osoba je stradala kada se na nju srušila fasada robne kuće, a druga kada se srušio krov tržnog centra.

Takođe, pričinjena je šteta na nekoliko bolnica u zapadnoj državi Mičoakan. Vlada je saopštila da je jedna osoba zadobila povrede od razbijenog stakla na prozorima na jednoj od bolnica.

Zemljotres je sinoć pogodio područje nedaleko od zapadne obale Meksika u graničnoj oblasti dvije države Mičoakan i Kolima, saopštio je američki Zavod za geološka istraživanja.

USGS je ranije saopštio da je potres bio magnitude 7,5 stepeni, što je kasnije korigovano, sa epicentrom u moru kod mjesta La Plasita de Morelos na zapadu Meksika, u državi Mičoakan.

Epicentar je bio relativno plitak na samo 15 kilometara dubine što uvećava razornu moć potresa.

Zgrade u Meksiko Sitiju zatresle su se od potresa, a stanovnici su istrčali na ulice.

Američki Centar za upozorenje na cunami izdao je upozorenje za priobalne oblasti da je moguće formiranje velikog talasa visine od jednog do tri metra.