latinica  ћирилица
20/09/2022 |  11:19 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Cvijanović na "Interagru 2022": Sajam uspostavlja nove veze među privrednicima (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Bijeljini otvorila Dvadeseti međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije "Interagro 2022".
Sajam poljoprivrede - Foto: RTRS
Sajam poljoprivredeFoto: RTRS

Јubilarni 20. sajam prvi put od osnivanja ima zemlju partnera, a to je Sjeverna Makedonija.

Uz privrednike i izlagače, na sajam, koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, dolazi i makedonski resorni ministar Ljupče Nikolovski.

Sajam poljoprivrede (Foto: RTRS)

- Sajam u Bijeljini, koji je okupio privrednike iz 10 zemalja, pokazuje da je saradnja budućnost, a omogućio je i da se rehabilituju stare i uspostave nove veze među privrednicima - naglasila je Cvijanović. 

Tokom tri sajamska dana posjetioci će moći da vide ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, pribora za lov i ribolov, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane i mineralnih đubriva.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Otvaranju Sajma prisustvuje i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Cvijanović je danas prije otvaranja Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije "Interagro" u Bijeljini posjetila izlagački prostor na otvorenom.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović takođe je posjetila Vazduhoplovni zavod "Orao" u Bijeljini.

Cvijanovićevu je dočekalo rukovodstvo Zavoda, a sa njom su ministar saobraćaj i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.