latinica  ћирилица
20/09/2022 |  12:04 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

PU Istočno Sarajevo: Četiri lica lišena slobode, oduzeti automobili, novac i oružje (VIDEO)

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su na području Pala, lišili slobode četiri lica inicijala T.P. iz Pala, A.Đ. iz Srpca, E.T. iz Bihaća i S.M. državljanina Republike Slovenije, dok se za licem S.P. iz Pala još uvijek traga, zbog više počinjenih krivičnih djela, te pronašli i oduzeli dva automobila "Polo" i "BMW", vatreno oružje i 58.400 evra.
Zapijenjeni automobili - Foto: RTRS
Zapijenjeni automobiliFoto: RTRS

- Lica inicijala T.P. i S.P se sumnjiče da su dana 18.09.2022. godine oko 23,00 časa u ugostiteljskom objektu u Palama fizički napali lice R.G. iz Pala nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega S.P. ispaljuje hitac iz vatrenog oružja u plafon objekta - ističe se u saopštenju.

Takođe, lice T.P. se sumnjiči da je fizički napao policijskog službenika tokom vršenja službene radnje, nakon čega se navedenim vozilima kojim su upravljali E.T. i S.M. sa kojim se nalazio i A.Đ. udaljavaju u nepoznatom pravcu.

- Brzom intervencijom policijski službenici pronalaze lica i vozila u Palama, te izvršenim pretresom vozila "Polo", kojim je upravljao E.T. pronalaze revolver i pet komada metaka kalibra 38 specijal, dok u vozilu „BMW“, kojim je upravljao S.M. pronalaze novac u navedenom iznosu i četiri mobilna telefona - navodi se u saopštenju.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su navedena lica koristila apartman u hotelu na Јahorini kojom prilikom je izvršen pretres istog u kojem je zatečeno lice inicijsla A.B. državljanin Republike Slovenije, kod kog su pronađene i oduzete dvije pvc kesice sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuna i dva mobilna telefona, za šta je lice sankcionisano u skladu sa Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

- U toku je dokumentovanje predmeta, nakon ćega će tužilaštvu protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i to protiv T.P. za počinjena krivična djela tjelesna povreda, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, protiv S.P. izazivanje opšte opasnosti, tjelesna povreda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, protiv E.T. nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok će protiv lica M.S.i A.Đ. za sva nadevena krivična djela osumnjičenih, u vezi sa članom 39.KZ Srpske- Pomaganje - ističe se u saopštenju.

Lica će u toku dana uz izvještaj biti predata u dalju nadležnost tužilaštva.

- Traganje za licem S.P. je u toku - zaključuje se u saopštenju PU Istočno Sarajevo.