latinica  ћирилица
20/09/2022 |  13:27 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

Počela realizacija projekta "Fudbal u škole"

U Banjaluci je danas počela realizacija projekta "Fudbal u škole", koji će uključiti više od 10.000 osnovaca širom Srpske.
Projekat "Fudbal u škole" - Foto: RTRS
Projekat "Fudbal u škole"Foto: RTRS

Nosilac ovog projekta je Fudbalski savez Republike Srpske uz saradnju sa Vladom Srpske.

Vico Zeljković, predsjednik Saveza, istakao je da je cilj da se u projekat uključi što više dječaka i devojčivca i da je to prilika da se otkriju fudbalski talenti.

Direktor projekta "Fudbal u škole", Srboljub Vuković rekao je da se on realizuje pod motom "Zdravo dijete, zdrva škola", a u okviru njega biće organizovano takmičenja na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou.

Vuković je napomenuo da je projekat besplatan za djecu i njihove roditelje.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić kazala je da će poslije sprovođenja projekta, u decembru ove godine, najbolji moći da budu aktivni članovi fudbalskih klubova u Srpskoj i imaće besplatnu godišnju članarinu.

Trivićeva je rekla da su benefiti ovog projekta, pored toga što djeca imaju fizičko vaspitanje u školama, to što mogu da treniraju u da pronađu i neke svoje talente, kao i da budu aktivni jer nove generacije u eri novih tehnologija to baš i nisu.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, naveo je da će realizacijom ovog projekta zajedno sa djecom biti promvisano zdravlje i rad na socijalizaciji.