latinica  ћирилица
20/09/2022 |  14:12 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Šipovo: Opština dobila punjač za električna vozila (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević i firma Epmobajl donirali su opštini Šipovo punjač za električna vozila, koji je postavljen ispred zgrade opštine.
Kovačević i "Epmobajl" donirali Šipovu punjač za električna vozila - Foto: RTRS
Kovačević i "Epmobajl" donirali Šipovu punjač za električna vozilaFoto: RTRS

Kovačević je rekao da je danas promovisano nešto što donosi budućnost, a da je Srpskoj potrebna zdrava, održiva i obnovljiva energija.

On je istakao da Šipovo postaje sve značajnije turističko mjesto u Republici Srpskoj.

- U Šipovu nema električnih automobila, ali do sada nisu imali mogućnost, ni uslove da voze takve automobile, a sada će imati - istakao je Kovačević.

On je dodao da je ovo opština koja je veoma dobro prepoznala sve svoje potencijale, veoma dobro organizuje sve kada je u pitanju turizam i koja je prepoznala turizam kao značajnu privrednu granu za svoj razvoj.

- Ljudi koji prolaze kroz ove krajeve sada će znati da ovdje ima punjač, moći će da dođu i provedu određeno vrijeme, da vide sve ono što Šipovo može da ponudi i kada su u pitanju prirodne ljepote i gastro-ponuda po kojoj je ovo mjesto poznato - rekao je Kovačević.

Direktor firme Epmobajl Nikola Karan naveo je da je na području Republike Srpske postavljeno više od 40 punjača

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač izrazio je zahvalnost za ovu donaciju punjača za električna vozila, koji će biti ucrtan u turističke mape.