latinica  ћирилица
20/09/2022 |  14:18 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

PU Bijeljina: Pronađeni skank, heroin, kokain, uhapšeno 11 lica

Policija je uhapsila 11 lica u akciji "Herba" na području Šamca, Donjeg Žabara i Brčko distrikta i pronašla kilogram skanka, oko 300 grama heroina i određenu količina kokaina, saopštila je Policijska uprava Bijeljina.
Policijska uprava Bijeljina - Foto: RTRS
Policijska uprava BijeljinaFoto: RTRS

Akciju provode policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a pretresi su izvršeni na devet lokacija.

U pretresu je pronađeno i privremeno oduzeto kilogram skanka, 28 stabljika indijske konoplje, 136 grama kokaina, oko 300 grama heroina, više digitalnih vaga sa tragovima droge na sebi, nekoliko mobilnih telefona, pištolj, puška M48, više komada municije za pištolje i pušku, nekoliko komada tableta ekstazi, novac.

Osam lica danas će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija biti predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Akcija je sprovedena juče i danas na osnovu naredbe Okružnog suda u Doboju, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva i usmjerena je na sprečavanje zloupotrebe droga.