latinica  ћирилица
20/09/2022 |  15:52 | Autor: TANЈUG

Kfor spreman da interveniše ako se situacija pogorša

Kfor je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije, s približivanjem isteka roka za preregistraciju vozila, izjavio je danas u Prištini prvi zamjenik komandanta NATO misije u pokrajini, brigadni general Luka Piperni.
KFOR, ilustracija - Foto: TANЈUG
KFOR, ilustracijaFoto: TANЈUG

Piperni je u sjedištu Kfora u Prištini izjavio novinarima da je situacija sada mirna, ali osjetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili, kako prenosi Rojters, nasilje na sjeveru pokrajine kako se približava 31. oktobar.

- Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbjednosnih organizacija - rekao je Piperni novinarima govoreći o, kako navodi Rojters, približivanju isteka roka za preregistraciju vozila na KiM.

On je rekao da Kfor ima "dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom" i da "sa tim brojem pripadnika" može da "okonča bilo koje povećanje napetosti".

- Mi smo na oprezu i spremni da djelujemo...ako budemo imali povećanje tenzija, ali takođe možemo da dovedemo rezervne snage...koje možemo da pozovemo u kratkom roku - istakao je brigadni general Piperni.