latinica  ћирилица
20/09/2022 |  17:04 | Autor: SRNA

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosmet

Kosovska policijska služba zabranila je predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju Miloradu Arlovu da uđe na Kosmet gdje je trebalo da sutra prisustvuje svečanoj sjednici i akademiji povodom Dana opštine Gračanica.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov je pokušao ući preko administrativnog prelaza Јarinje na putu Raška- Leposavić gdje mu je poslije dužeg zadržavanja uručeno rješenje o zabrani ulaska.

U obrazloženju rješenja navedeno je da "osoba predstavlja prijetnju po javnu politiku unutrašnje bezbjednosti, javno zdravlje i međunarodne odnose".

- Sve što piše u obrazloženju nema nikakve veze sa mnom i mojom humanitarnom aktivnošću - izjavio je Arlov Srni.

On podsjeća da je predsjednik privremene vlade Kosova Aljbin Kurti prilikom nedavne posjete premijera Srbije Ane Brnabić sjeveru Kosova izjavio "da Priština drži do demokratije i da na Kosovo može ući sa srpskom ličnom kartom" .

- Srpsku ličnu kartu posjedujem i ja. Nisam političar već čovjek koji se bavi humanitarnim radom, predsjednik humanitarne organizacije koja pomaže opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

On kaže da je razočaran što sutra neće moći da kao gost prisustvuje proslavi Male Gospojine - Dana opštine Gračanica, navodeći da je planirao da posjeti Pećku patrijaršiju i da razgovara o pripremama za slavu ove srpske svetinje čiji je domaćin ove godine on.

- Ponovna odluka o zabrani ulaska na Kosmet neće me spriječiti da nastavim da se bavim prikupljanjem i dopremanjem pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, posebno u vezi sa opremanjem i stavljanjem u funkciju Dnevnog centra `Podrži me -9. januar` u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice namijenjenog djeci sa posebnim potrebama - poručio je Arlov.

Arlov ima pravo žalbe u roku od osam dana posebnoj komisiji za žalbe MUP-a samoproglašenog Kosova u Prištini.