latinica  ћирилица
20/09/2022 |  20:31 ⇒ 21:03 | Autor: SRNA

Višković: Dodik dogovorio prijateljsku cijenu gasa

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da političko Sarajevo, nažalost, ne zna da cijeni veliki benefit za BiH i dogovor o nižoj, odnosno prijateljskoj cijeni gasa koji je danas u Moskvi na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom isposlovao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naglasio da Sarajevo, odnosno Federacija BiH, troši 200 miliona metara kubnih gasa godišnje, a Srpska 50 miliona metara kubnih.

- Oni troše četiri puta više što znači da imaju puno veće benefite od Dodikovih dogovora sa Putinom nego Srpska. I to nije postignuto i obezbijeđeno, zahvaljujući političarima iz Sarajeva, već onima iz Srpske - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je izrazio nadu da će, kada to ne uvažava političko Sarajevo koje je negativno nastrojeno prema Rusiji i Dodiku, ovaj dogovor Dodika i Putina o gasu znati da cijene građani u BiH, jer nije mala stvar u današnjoj situaciji platiti 425 evra za 1.000 metara kubnih gasa, dok Evropa istu količinu plaća 1.800 evra.