latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:24 ⇒ 22:36 | Autor: SRNA

Šarović: Udvostručićemo agrarni budžet

Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović najavio je večeras u Bratuncu da će, ukoliko koalicija okupljena oko SDS-a pobijedi na predstojećim izborima, udvostručiti agrarni budžet u Republici Srpskoj koji će iznositi 180 miliona KM.
Bratunac-SDS - Foto: SRNA
Bratunac-SDSFoto: SRNA

- U Bratuncu se treba govoriti o poljoprivredi jer je ovaj kraj po tome prepoznatljiv. Mora se povećati podsticaj malinarima već u sljedećoj godini - rekao je Šarović.

On je rekao da će narednih dana ponovo tražiti u Parlamentarnoj skupštini BiH da se donese zakon o smanjenju akciza i ukidanju PDV-a na osnovne životne namirnice, te istakao da očekuje da će taj prijedlog biti usvojen.

Šarović je naveo i da je saradnja sa Srbijom od suštinske važnosti za Republiku Srpsku, te sugerisao da se moraju voditi konkretniji ekonomski projekti, te bolje iskoristiti kapaciteti rijeke Drine, što će cijelo Podrinje učiniti razvijenijim.

On je govorio i o reformama u oblasti šumarstva i energetici.

Kandidat SDS-a za Predstavnički dom Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinic tri Aleksandra Pandurević rekla je da je u Bratuncu neophodno obnoviti i urediti putnu infrastrukturu, jer su putevi loši.

Ona je istakla da nije iskorišten bratunački brend, a to je malinarstvo, te da se ovdje moraju graditi prerađivački kapaciteti za poljoprivredne proizvode i stvoriti uslovi da se mladi nakon školovanja vraćaju u ovu opštinu.

Na večerašnjoj predizbornoj tribini SDS-a u Bratuncu predstavljeni su kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, kao i nosilac te liste Dragoljub Vasić, koji je najavio pobjedu koalicije predvođene ovom strankom na predstojećim izborima.

Predstavljeni su i kandidati SDS-a i za Parlamentarnu skupštinu BiH iz ove regije, kao i nosilac te liste Darko Babalj.

Predsjednik bratunačkog SDS-a Radenko Milanović poželio je uspjeh kandidatima ove stranke na izborima, kao i Јeleni Trivić u trci za predsjednika Republike Srpske, istakavši da "nakon izvjesne krize ova stranka u Bratuncu doživljava preporod jer je poznata po državotvornosti i patriotizmu, što opravdava izborni optimizam".