latinica  ћирилица
21/09/2022 |  07:27 ⇒ 07:52 | Autor: RTS

Vučić se sastao s Lajčakom na marginama Generalne skupštine UN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Vučić i Lajčak (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Vučić i Lajčak (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona - naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, objavio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN, razgovarao o daljim koracima ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Lajčak je istakao da je sa Vučićem razgovarao u Njujorku, nakon sastanka premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Prištini prošle nedjelje.

- Na marginama Generalne skupštine UN razgovarali smo o putu ka napretku u normalizaciji odnosa Kosovom - naveo je Lajčak na Tviteru.

Sastanak sa kongresmenom Svolvelom

Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa Erikom Svolvelom, kongresmenom u Predstavničkom domu i članom Odbora za obaveštajne poslove i Odbora za pravosuđe Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

- Odličan i sadržajan razgovor sa Erikom Svolvelom, sa kojim sam razmijenio mišljenja o brojnim temama od obostranog interesa - naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Predsjednik Vučić je dodao da je zahvalio kongresmenu na spremnosti da u narednom periodu još snažnije podrži uspostavljanje strateškog dijaloga između Srbije i SAD, pogotovo u kontekstu njegovih kongresnih aktivnosti.

- Posebno sam pozdravio njegovu inicijativu da se Samit država članica Otvorenog Balkana organizuje u SAD u cilju povećanja trgovinskih integracija i produbljivanja poslovnih veza - naveo je Vučić.