latinica  ћирилица
21/09/2022 |  09:33 ⇒ 09:48 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas u Banjaluci da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje prijedloga uredbe o izmjeni i dopuni uredbe o visini i načinu naplate naknade za izdavanje uvjerenja i potvrda o veterinarsko-zdravstvenoj ispravnosti.

Pred ministrima će se naći i informacije o korišćenju željezničke infrastrukture nakon stupanja na snagu Zakona o željeznicama Republike Srpske, o projektu izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Republici Srpskoj, kao i o potrebi čišćenja korita rijeke Drine i sanacije ruševnih obala.

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra i informaciju o inicijativi Bolnice "Dr Mladen Stojanović" iz Prijedora za pokretanje aktivnosti za realizaciju projekta koji predviđa sanaciju i rekonstrukciju postojećeg objekta "C", objekta psihijatrije, izgradnju novog bolničkog objekta za proširenje postojećih kapaciteta i nabavku nove medicinske i nemedicinske opreme.

Na dnevnom redu nalazi se i izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2021. godinu, prijedlog odluke o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u iznosu od 750.000 KM.