latinica  ћирилица
21/09/2022 |  11:19 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Dokumentaciju dostaviti isključivo Ministarstvu porodice, omladine i sporta

Sva dokumentacija, koju je potrebno priložiti za ostvarivanje prava na isplatu mjesečne podrške od 750 KM za višečlane porodice sa jednim nezaposlenim roditeljem (otac ili majka) dostavlja se isključivo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, saopštila je Vlada Srpske u reagovanju povodom dezinformacija koje se šire na društvenim mrežama i vajber grupama, vezanim za prikupljanje i dostavljanje dokumentacije.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Građani, koji imaju pravo na isplatu ove podrške, informacije u vezi potrebne dokumentacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 051 -338 - 332 i 051 338 309 ili pismenim upitom na mejl info@mpos.vladars.net. Apelujemo na članove gradskih i opštinskih udruženja "Četiri plus", a koji su i politički angažovani na opštim izborima u BiH, da članovima ovih udruženjima kao i ostalim građanima pruže tačne informacije u vezi ove mjere Vlade Republike Srpske, te da sve informacije prethodno provjere i da ih ne koriste za potrebe političke promocije - saopšteno je iz Vlade Srpske

Iz Vlade ističu da je podrška višečlanim porodicama u iznosu od 750 KM mjera pronatalitetne politike Vlade Republike Srpske, kreirana s ciljem podrške porodicama.

- Naglašavamo da se Vlada Republike Srpske vodila odgovorno i uvažavajući potrebe ali i odgovoran odnos prema budžetu Republike Srpske, nastojeći da ovom podrškom bude obuhvaćeno što više porodica u kojima se podiže četvoro i više djece. Ističemo da pravo na novčanu podršku od 750 KM ostvaruju nezaposleni roditelji (otac ili majka) iz višečlanih porodica sve dok je jedno od četvoro i više djece maloljetno - navodi se u saopštenju.

Vlada Republiike Srpske je naglasila da uvažava, korektno sarađuje i njeguje dobar odnos sa udruženjima iz različitih oblasti, pa tako i udruženjima "Četiri plus", uključujući republičko udruženje, kao i njihove opštinske i gradske organizacije.

- Međutim, zamoljavamo pojedine predsjednike određenih udruženja "Četiri plus" da ovu mjeru Vlade Republike Srpske na tačan način predstavljaju u javnosti kako bi izbjegli širenje dezinformacija i zamajavanje javnosti, a posebno porodica koje podižu četvoro i više djece - zaključila je Vlada Srpske u saopštenju.