latinica  ћирилица
21/09/2022 |  11:52 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Cvijanović na obilježavanju krsne slave Starčevice; Služen parastos poginulim borcima (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u okviru obilježavanja krsne slave banjalučke mjesne zajednice Starčevica - Mala Gospojina položila vijenac na spomenik za 104 poginula borca Vojske Republike Srpske iz tog naselja
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je prisustvovala i parastosu poginulim borcima Vojske Republike Srpske sa područja Starčevice.

Cvijanović je izjavila je da spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske  u banjalučkoj mjesnoj zajednici Starčevica, na koji je položila vijenac, treba da služi kao opomena i podsjetnik da predstavnici vlasti sve što rade - rade u interesu Srpske.

Cvijanović je istakla da je Srpska iznad svih interesa, te da je obaveza institucija, ali i građana Srpske, da to razumiju kao svoj prioritet prioriteta.

- To nam je garancija očuvanja Srpske, što podrazumijeva da sami možemo da odlučujemo o svojoj sudbini, kreiramo određene procese i idemo u neku svjetliju budućnost - rekla je Cvijanović.

Polaganje vjenaca poginulim borcima VRS (Foto: RTRS)

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dragomir Đukić rekao je da krsnu slavu obilježavaju tradicionalno, te da svake godine posjećuju i obilaze spomenik poginulim borcima iz ovog naselja koji su dali živote za Srpsku.

Pomen je služilo sveštenstvo Eparhije banjalučke, a vijence i cvijeće su položili brojni stanovnici i predstavnici mjesne zajednice Starčevica, članovi porodica poginulih boraca, predstavnici institucija Srpske i Banjaluke, javnih firmi i udruženja proisteklih iz odbrambeno otadžbinskog rada i drugi.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Polaganje vjenaca poginulim borcima VRS (Foto: RTRS)

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Rođenje Presvete Bogorodice - Malu Gospojinu, jedan od najvećih zavjetnih praznika praznika.

Polaganje vjenaca poginulim borcima VRS (Foto: RTRS)