latinica  ћирилица
21/09/2022 |  12:29 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Cvijanović: Uspješan sastanak Dodika sa Putinom (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i uvijek, bio uspješan i konstruktivan.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je rekla da se Dodik mnogo puta sastao s Putinom tokom prethodnih godina, kao i da su razgovarali dominantno o ekonomskim temama.

- Dodik je, naravno, na tom planu išao da razgovara sa ruskim predsjednikom i vidi kako Srpska može da prođe kroz ovo teško vrijeme sa što je moguće manje problema - navela je Cvijanović.

Predsjednica Srpske ističe da su takvi sastanci dobra prilika da se razgovara i o političkim procesima na ovim prostorima, ali i o tome kakva je uloga međunarodnog faktora, gdje se to nalazimo i šta je suštinski problem za veoma slabo, pa i siromašno, funkcionisanje BiH kao države.

- Mislim da je sastanak Dodika i Putina krajnje uspješan i konstruktivan, a što se tiče budućnosti Srpske, ona je izvjesna i sigurna. Treba da gradimo prijateljstva, razmišljamo kako da spašavamo svoju ekonomiju i da se poštedimo ovih muka kroz koje sada prolazi EU. Dakle, mislim da je sastanak bio u funkciji toga - rekla je Cvijanović.