latinica  ћирилица
21/09/2022 |  14:46 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

Izgradnja objekta policijske stanice u Srpcu naredne godine

Izgradnja objekta policijske stanice u Srpcu površine 500 metara kvadratnih trebalo bi da počne naredne godine, zaključeno je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića.
Lukač i Dragosavljević u posjeti policijskoj stanicu Srbac - Foto: SRNA
Lukač i Dragosavljević u posjeti policijskoj stanicu SrbacFoto: SRNA

Lukač je rekao da će izgradnjom objekta policijske stanice biti poboljšani uslovi rada policije i da će parcelu za izgradnju dodijeliti opština.

Kada je riječ o video-nadzoru na području Srpca, Lukač je naveo da su na sedam lokacija postavljene 24 kamere i da će to biti prošireno s ciljem unapređenja bezbjednosti.

Na sastanku sa načelnikom Dragosavljevića je konstatovano i da je bezbjednosna situacija na području opštine Srbac veoma povoljna.

Lukač je istakao da na području opštine Srbac nema počinjenih težih krivičnih djela, razbojništava niti krađe vozila što smatra veoma značajnim.

- Policija kontroliše situaciju na području Srpca i siguran sam da su građani zadovoljni - rekao je novinarima Lukač nakon sastanka sa rukovodstvom opštine.

Dragosavljević je rekao da će biti izmijenjen Regulacioni plan opštine kako bi parcela bila dodijeljena za izgradnju policijske stanice.

On je dodao da će opština uraditi ono što je u njenoj nadeležnosti i siguran je da će sve biti realizovano.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, koja je prisustvovala sastanku, rekla je da će za izgradnju objekta policijske stanice biti obezbijeđena sredstva iz budžeta Republike Srpske.

- Nova policijska stanica biće moderna i funkcionalna, što je veoma značajno za ovu lokalnu zajednicu - rekla je Vidovićeva.