latinica  ћирилица
21/09/2022 |  15:16 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Veliki broj građana u litiji do Andrićgrada

Višegrad je danas proslavio slavu opštine Malu Gospojinu, pa je tim povodom služena Sveta liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice i organizovana litija kroz grad.
Višegrad-čitija - Foto: SRNA
Višegrad-čitijaFoto: SRNA

Litija je prošla od hrama do zgrade opštine u Andrićgradu, u kojoj je učešće uzeo veliki broj građana.

Obred lomljenja slavskog kolača, u prisustvu zaposlenih u Opštinskoj upravi i gostiju, obavilo je sveštenstvo i monaštvo sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem, koji je sugrađanima uputio čestitke povodom slave.

- Ove godine krsnu slavu obilježavamo skromno, jer su nam smanjena sredstva. Razlozi su epidemija i smanjenje budžeta od Skupštine. Nismo u mogućnosti pripremiti sve planirano - istakao je Đurević.

On je naglasio da je Višegrad na dobrom putu da Andrićgrad preuzime Olimpijski centar Јahorina i da će biti uložena velika sredstva u nastavak izgradnje Andrićgrada.

- U narednih godinu dana je planirano otvaranje fakulteta - smjer turizam i to je jako dobar projekat za Višegrad i Republiku Srpsku - napomenuo je Đurević.

On je podsjetio da će se uz pomoć Vlade Republike Srpske realizovati i drugi projekti, kao i uz podršku preduzeća "Hidroelektrane na Drini".

U okviru slavskih svečanosti, danas je organizovan prijem za penzionere Opštinske uprave Višegrad i tom prilikom im je Đurević uručio prigodne poklone.

Penzionisani radnik Neđo Savić rekao je da je ovo dobar potez načelnika da se radnici ne zaborave jer su dali veliki doprinos razvoju opštinske administrativne službe u Višegradu.

Savić je u opštinskoj upravi proveo 26 godina, a radio je na poslovima rukovodioca finansija, privrede i opšte uprave.

Povodom krsne slave, svjetski virtuoz na harmonici Dušan Sekulić nastupiće na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu u 19.00 časova.

Prigodan program povodom krsne slave izvešće i mališani iz vrtića "Neven" na Trgu Nikole Tesle u 18.30 časova.