latinica  ћирилица
21/09/2022 |  21:19 ⇒ 22/09/2022 | 07:18 | Autor: RTRS

Cvijanović: Protekle četiri godine pokazatelj jedinstva institucija (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u emisiji Telering da su protekle četiri godine njenog mandata bile izazovne, ali i pokazatelj jedinstva i timskog rada institucija Srpske.
Željka Cvijanović, Telering - Foto: RTRS
Željka Cvijanović, TeleringFoto: RTRS

Predsjednica je naglasila da je normalno da se nakon pandemije i situacije u vezi sa ukrajinskom krizom trpe posljedice i određeni poremećaji na svjetskom tržištu.

Dodala je da svaki mandat obilježe neke poteškoće, ali da je ovaj pokazatelj jedinstva institucija, između Kabineta predsjednika, Narodne skupštine Srpske, Vlade i srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Kroz timski rad donijeli smo važne mjere koje su nam olakšale period pandemije i ovaj period nove krize. Mislim da je to najvažnije - rekla je predsjednica Cvijanović.

Ona je naglasila da je za četiri godine održan jak socijalni dijalog sa socijalnim partnerima, uz puno poštovanja njihovih zahtjeva.

Istakla je da su povećane plate, penzije, borački dodatak, realizovana jednokratna pomoć prema mladima, penzionerima i boračkoj populaciji.

- Podigli smo i minimalne plate i kad pogledamo region stalno smo u vrhu ljestvice, čak po određenim pokazateljima imali smo prvu poziciju i uspjeli da održimo korak u strateškim projektima, kao što su saobraćaj, infrastruktura ili renoviranja škola, vrtića i igrališta - rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da su rad u funkciji poboljšanja životnog standarda građana i stabilna Republika Srpska uvijek bili prioriteti Vlade i republičkih institucija.

Ona smatra da joj narod vjeruje jer očekuje stabilnost i zaštitu nadležnosti, za šta je ona opredijeljenja.

- To je moje opredjeljenje, kao i Vlade i naših institucija, da bez tenzija i bez ratova štitimo svoje nadležnosti, jer tako čuvamo i jačamo institucije koje na taj način mogu obezbijediti sredstva za privredu, porodicu, infrastrukturu - rekla je predsjednica Republike Srpske u Teleringu.