latinica  ћирилица
21/09/2022 |  21:44 ⇒ 22/09/2022 | 10:44 | Autor: SRNA

Šarović: Zvornik treba da se razvija kao ozbiljan regionalni centar

Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović izjavio je večeras da Zvornik treba da se razvija kao ozbiljan regionalni centar.
Mirko Šarović -
Mirko Šarović

Šarović je rekao da će stranke okupljene oko SDS-a na tome i raditi.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić je rekla novinarima, prije početka centralne tribine SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, da će nakon 2. oktobra mnoge stvari biti drugačije.

Na pitanje o njenom sastanku sa Kristijanom Šmitom, Trivićeva je navela da se drži zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske u kojima je rečeno da Šmit nije izabran u skladu sa procedurama.

"Sa Šmitom su razgovarali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, pa ne vidim razlog da odbijem taj sastanak", rekla je Trivićeva.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinice sedam Dragomir Vasić rekao je da očekuje ubjedljivu pobjedu Trivićeve i Šarovića.

Prema njegovim riječima, potreban je predsjednik Republike Srpske koji će izražavati jedinstvo svih građana, Narodna skupština koja će donositi pravedne i dobre zakone u korist naroda, te jaka i sposobna Vlada da te zakone sprovodi, ali i da svi građani pred zakonom budu jednaki.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici sedam Mitar Vidaković rekao je da Zvornik ima dosta mogućnosti za razvoj.

"Zvornik će dobiti modernu saobraćajnicu kroz istok Republike Srpske koja će otvoriti mogućnost za razvoj i nova zapošljavanja", rekao je Vidaković.

Nebojša Vukanović večeras se nije pojavio na Centralnoj tribini SDS-a i PDP-a u Zvorniku, iako je bio najavljen.