latinica  ћирилица
22/09/2022 |  07:41 ⇒ 09:40 | Autor: RTRS

Ćorić-Stanarević: Radimo na povezivanju Banjaluke i Beograda (VIDEO)

Brojne građevinske mašine su već sada na budućim dionicama autoputeva, što je dokaz da Republika Srpska gradi auto-puteve.
Slobodan Stanarević i Nedeljko Ćorić - Foto: RTRS
Slobodan Stanarević i Nedeljko ĆorićFoto: RTRS

- Imali smo važan događaj za Republiku Srpsku, koji je prije nekoliko godina djelovao nemoguć za nas - naglasio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Kako Ćorić ističe veoma je bitno da se Srpska spaja sa Srbijom.

- Odlučni smo i predano radimo. Ovim projektom Banjaluka i Beograd bi trebali biti povezani za četiri ili pet godina - dodaje Ćorić.

Kada je riječ o dionici Rača - Bijeljina, direktor ЈP "Autoputevi Republike Srpske" Slobodan Stanarević ističe da je to auto-put Srpskog jedinstva.

On je dodao da je dužina od Rače do Bijeljine 19,6 kilometara, da ima petlju sjever Bijeljina, a koštaće 258 miliona KM, učešće Vlade Srbije je 80 odsto, a preostalo je na Vladi Srpske i "Autoputevima".

Gostujući u našem Јutarnjem programu, Stanarević je naglasio da je ovaj projekat mnogo jeftin, u odnosu na cijenu koja bi sada bila uslovljena inflacijom. 

- Mi se nadamo da ćemo ovaj projekat završiti u okvirnom budžetu - navodi Stanarević.

Stanarević i Ćorić usaglasili su se da je ovaj projekat jedan od najjeftinijih u Evropi.

Za auto-put Banjaluka-Prijedor, Stanarević je rekao da su obezbijeđeni uslovi za početak radova kod Prijedora, a što se tiče kraka za Kozarsku Dubicu, dodao je da je sa kineskom komapnijom u ugovoru projekat da oni urade glavni projekat brze saobraćajnice što bi puno značilo za taj kraj.

Govoreći o magistralnim putnim pravcima u Republici Srpskoj, ministar Ćorić je pomenuo da se radi na najbitnijim projektima, koji su na to dugo čekali, istakavši da je Republika Srpska ove godine značajno iz budžeta podržala "Puteve Srpske" da bi te dionice bile završene, kao i da se na tome neće stati.