latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:39 ⇒ 11:48 | Autor: sputniknews.com

Rusija nije prijetila nikome nuklearnim oružjem - Bajden "pripisao" riječi koje Putin nije rekao

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je "nepristojnim" nepravilno citiranje Putinovog govora o "nuklearnoj prijetnji" od strane američkog predsjednika DŽozefa Bajdena.
Marija Zaharova (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/ilustracija) -
Marija Zaharova (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV/ilustracija)

- Što se tiče govora predsjednika Sjedinjenih Država, smatram apsolutno nepristojnim način na koji je počeo. Počeo je, navodno, sa "citiranjem" predsjednika Rusije. Mi smo, kao i uvijek, počeli da provjeravamo Bajdenove riječi - rekla je Zaharova.

Prema riječima Zaharove, Bajden je ruskom predsjedniku "pripisao" riječi da "naša zemlja prijeti svijetu nuklearnim oružjem".

- To je apsolutno propagandna karika koja se nameće javnosti, javnom mnjenju, suprotno onome što je u stvari rečeno - zaključila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova.

Bajden je prethodne noći, govoreći sa govornice Generalne skupštine UN, rekao da je ruski predsjednik navodno otvoreno pretio upotrebom nuklearnog oružja, čime Moskva zanemaruje režim njegovog neširenja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je juče u obraćanju naciji izjavio da će Rusija "svim sredstvima koja su nam na raspolaganju osigurati svoj suverenitet". Međutim, nije pominjao nikakvo nuklearno oružje.