latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:41 | Autor: TANЈUG

Maljković: Samo smo u prvoj četvrtini igrali kako treba

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da srpska selekcija nije uspjela da igra u istom ritmu svih 40 minuta protiv selekcije Kanade, od koje je poražena sa 67:60 na startu SP u Sidneju.
Marina Maljković (Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo, ilustracija) -
Marina Maljković (Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo, ilustracija)

- Neprihvatljivo je to kako smo igrali u drugoj dionici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali tako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom dijelu. Ova generacija je u tih prvih deset minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspjeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta - izjavila je Maljkovićeva, prenio je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kapiten Srbije Tina Krajišnik priznala je da je očekivala bolju igru srpskog tima.

- Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali u druga i treća dionica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sljedeće utakmice. Moramo bolje - navela je Krajišnik.

Srbija će u petak od četiri sata igrati protiv Јapana.