latinica  ћирилица
22/09/2022 |  12:14 | Autor: Agencije

Pavlović: Važno je da Srbija pobijedi Švedsku i Norvešku

Fudbaler Salcburga Strahinja Pavlović izjavio je da očekuje pobjede u predstojećim mečevima protiv Švedske i Norveške u Ligi nacija.
Strahinja Pavlović (Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe, ilustracija) -
Strahinja Pavlović (Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe, ilustracija)

Srbija će u subotu dočekati Švedsku u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Norveške u Oslu u mečevima Četvrte grupe Divizije B Lige nacija.

- Јedva smo čekali da se ponovo okupimo i igramo za reprezentaciju. Imamo dvije utakmice koje su jako bitne i dobre provjere pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. Cilj nam je da u posljednje dvije utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine - rekao je Pavlović.

Meču između Srbije i Švedske moći će da prisustvuju samo djeca osnovno školskog uzrasta zbog kazne UEFA.

Podršku fudbalerima daće i brojne škole fudbala iz Srbije.

- Velika je šteta što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam djeca iz osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svjetsko prvenstvo u Kataru - rekao je srpski fudbaler.

On je istakao da mu mnogo znači povjerenje selektora Srbije Dragana Stojkovića.

- Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvijek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu. Bio sam najmlađi u ekipi sve do ovog okupljanja, sada je taj epitet preuzeo Stefan Mitrović - dodao je Pavlović.

Utakmica između Srbije i Švedske biće odigrana u subotu od 20 časova i 45 minuta na stadionu Crvene zvezde.