latinica  ћирилица
22/09/2022 |  15:30 ⇒ 20:07 | Autor: srpskainfo.com

Istraživanje agencije Metriks - Dodik i Cvijanović ubjedljivo vode (VIDEO)

Kandidati SNSD za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, ubjedljivo vode u predizbornoj trci u odnosu na protivkandidate, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je radila agencija Metriks iz Banjaluke, prenosi Srpskainfo.
Željka Cvijanović i Milorad Dodik - Foto: SRNA
Željka Cvijanović i Milorad DodikFoto: SRNA

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.558 ispitanika u Republici Srpskoj u periodu od 11. do 17. septembra 2022. godine, a odgovori su prikupljeni terenskim radom.

Uz odobrenje menadžmenta agencije Metriks, Srpskainfo je objavila detalje ovog istraživanja.

Na pitanje "ako biste na izborima birali predsjednika Republike Srpske, između sljedećih kandidata, za koga biste se najprije odlučili", rezultat je bio sljedeći: Za Milorada Dodika bi glasalo 47 odsto onih koji kažu da će sigurno glasati na izborima, za Јelenu Trivić (PDP) 35 procenata, a za kandidata DNS Radislava Јovičića glasalo bi četiri odsto.

Na pitanje o srpskom članu Predsjedništva BiH, za Željku Cvijanović bi glasalo 42 odsto, za Mirka Šarovića (SDS) 22 odsto, za Nenada Nešića (DNS) 11 procenata, a za Vojina Mijatovića tri odsto.

Na pitanje anketara "za koju stranku biste najprije glasali na izborima ako bi se oni održali sljedeće nedjelje" rezultat je ovakav: SNSD 35 odsto, PDP 14 odsto, SDS 11 odsto, DNS pet odsto i po četiri odsto za SP koaliciju i za DEMOS, piše Srpskainfo.