latinica  ћирилица
22/09/2022 |  17:55 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Tegeltija: Zašto opozicija ćuti o odluci Ustavnog suda BiH i napada Dodika?

Činjenica je da se niko iz PDP-a i SDS-a, kao ni njihovi kandidati Јelena Trivić i Mirko Šarović, nije osvrnuo na odluku Ustavnog suda BiH kao antisrpsku politiku političkog Sarajeva, nego vidimo pokušaj Trivićeve da banalizuje ozbiljan nacionalni problem i da potpuno nakaradno optuži Milorada Dodika za odluku Ustavnog suda BIH, govori da im je izborna kampanja i politika nezamijeranja Sarajevu i strancima preča od Republike Srpske, naveo je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je rekao da to pokazuje šta je njima prioritet političke borbe, a da to nije, kako kaže, sigurno Republika Srpska.

- To nam govori i na koji način bi oni branili Republiku Srpsku, ćutanjem, zabijanjem glave u pijesak i pretvaranjem da se ništa ne dešava i da ne postoji nikakav problem u političkom Sarajevu, da ne postoji nikakva antisrpska politika i nikakvi pokušaji obesmišljavanja Republike Srpske - istakao je Tegeltija.

Naveo je da na takav način Republika Srpska ne bio opstala ni godinu dana.

- Na sreću, narod u Republici Srpskoj je pametan i prepoznaje problem antisrpskih politika iz Sarajeva i ne da se zavarati manipulacijama i pokušajima banalizacije nacionalnih problema kako to radi Јelena Trivić. Ovaj narod dobro zna gdje leži problem u BiH i da taj problem ne stanuje u Republici Srpskoj, kako to kaže Trivićeva, nego u Sarajevu i njihovoj težnji obesmišljavanja i konačnog nestanka Republike Srpske - zaključio je Tegeltija.