latinica  ћирилица
23/09/2022 |  08:39 ⇒ 08:41 | Autor: SRNA

Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo"

U Domu kulture Višegrad predstavljena je knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo", autora Rada Vučićevića.
Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo" - Foto: SRNA
Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo"Foto: SRNA

Vučićević je na sinoćnjoj promociji istakao da je Obrenović jedan od najnagrađenijih pjesnika na našim prostorima i da je dao veliki doprinos savremenoj srpskoj književnosti.

Književnik Milad Obrenović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je veliki književnik Vučićević napisao briljantnu studiju o njegovom radu.

- Vučićević me najbolje poznaje, i kao čovjeka i pisca, jer je napisao recenzije za više od 20 mojih knjiga - rekao je Obrenović.

Tokom promocije, bibliotekaru Stojki Mijatović uručena je nagrada "Hatišerif knjaza Miloša" za nacionalni doprinos u bibliotekarskim naukama, organizaciji kulturnih manifestacija i decenijskom promovisanju srpske pisane riječi.

- Dugo godina sam radila u bibliotekarstvu i zaslužna sam za razvoj bibliotečke informacione djelatnosti u Republici Srpskoj. Svojim radom i pregalaštvom omogućila sam mnogim bibliotekama i bibliotekarima da se usavršavaju u svojoj struci organizujući mnoge seminare na kojima su učestvovali eminentni stručnjaci - rekla je Mijatovićeva.

Na promociji knjige govorili su pjesnici Rada Novaković i Slavko Heleta.