latinica  ћирилица
23/09/2022 |  10:19 ⇒ 10:20 | Autor: SRNA

Gimnazijalci iz Gradiške prvi se odazvali za pomoć opremanja Dnevnog centra

Učenici gradiške Gimnazije prvi su učesnici humanitarne akcije za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je Srni u banjalučkom Odboru za pomoć Srbima sa Kosovoa i Metohije.
Dnevni centar "Podrži me" - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me"Foto: RTRS

Gimnazijalci iz Gradiške su se prvi odazvali na poziv Odbora upućen svim osnovim i srednjim školama u Republici Srpskoj, a predsjednik Odbora Milorad Arlov dodaje da sa tim nastavljaju.

- Oni u našim humanitarnim akcijama učestvuju posljednje tri godine kao mnoge osnovne i srednje škole iz Republike Srpske. U protekle dve godine našu akciju podržalo je 148 osnovnih i srednjih škola - rekao je Arlov.

Dodao je da će sredstva koja prikupljaju usmjeriti na ugradnju lifta koji košta 23.000 evra.

Od dijela svih prikupljenih sredstava namjeravaju da kupe paketiće za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji čija je podjela planirana od Nikoljdana do Pravoslavne nove godine.

Arlov je napomenuo da su dobili obećanje mnogih direktora osnovnih i srednjih škola da će i ove godine podržati akciju, te dodao da je podršku dalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici izgrađen je za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, uz podršku Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije.