latinica  ћирилица
23/09/2022 |  10:24 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Demobilisani borci Sarajevsko-romanijske regije: Trivićeva da ukloni sramni predizborni spot (VIDEO)

Oko 160 demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Sarajevsko-romanijske regije potpisalo je peticiju kojom podržavaju inicijativu Udruženja veterana Garda Panteri i drugih boračkih udruženja iz Srpske da kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić odmah ukloni sa društevnih mreža sramni predizborni spot snimljen na Vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu.
Јelena Trivić - Foto: RTRS
Јelena TrivićFoto: RTRS

- Јelena Trivić je u kampanji na prošlim izborima koristila ličnu tragediju. Nećemo dozvoliti da ovog puta koristi kolektivnu tragediju srpskog naroda u predizborne svrhe - poručili su demobilisani borci Sarajevsko-romanijske regije.

Nedavno je Udruženje veterana Garda Panteri najoštrije osudilo sramni čin Trivićeve da predizborni spot snimi na vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu.

- Smatramo da je Trivićeva teško zloupotrijebila grobove junaka za ličnu promociju i mi borci i porodice poginulih zgroženi smo ovim njenim činom - naveli su iz ovog udruženja.

Veterani su poručili da niko, pa ni Trivićeva, nema pravo da zloupotrebljava grobove srpskih borca na koje se, kako su istakli, dolazi sa poštovanjem, a ne da bi se ubirali politički poeni.

- Јadni su oni ljudi koji su spremni gaziti preko grobova mrtvih junaka da bi dostigli svoje političke ciljeve - ocjenjuje se u saopštenju.

Iz ovog udruženja zatražili su od Trivićeve da se javno izvini i ukloni sa društvenih mreža ovaj, kako su naveli, sraman predizborni spot.

Ovu inicijativu Garde Panteri podržali su već udruženja veterana Beli Vukovi Pale, Milan Јolović Legenda Sokolac, Garda Šekovići, Vukovi sa Drine Zvornik, Tobutski sokolovi Lopare, Orlovi Grmeča Banjaluka, kao i ratni komandant Posebnih jedinica policije Republike Srpske Savo Cvijetinović.