latinica  ћирилица
23/09/2022 |  12:25 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Lukač najavio rekonstrukciju objekta policijske stanice u Kozarskoj Dubici

Naredne godine pristupiće se rekonstrukciji objekta Policijske stanice u Kozarskoj Dubici, istakao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, tokom posjete ovoj opštini.
Lukač u Dubici (foto: MUP Srpske) -
Lukač u Dubici (foto: MUP Srpske)

- Objekat je i dalje u vlasništvu opštine, koja će odlukama da to prenese na Ministarstvo unutrašnjih poslova da bi mi mogli u taj objekat da ulažemo i da ga dovedemo u funkcionalno stanje. U objekat se dugo nije ulagalo i uslovi za rad već nisu na zadovoljavajućem nivou - poručio je Lukač.

On je u razgovoru sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i njegovim saradnicima najavio da će sredstva za rekonstrukciju stanice policije biti planirana u budžetu za narednu godinu.

- Tema razgovora bio je i sistem video-nadzora, jer je to projekat koji MUP realizuje sa svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Trenutno je ovdje u funkciji manji broj kamera, a načelnik je već za ovu godinu izdvojio određena sredstva, pa ćemo već u ovoj godini znatno popraviti video-nadzor na teritoriji Dubice - rekao je Lukač.

On je naveo da kvalitetan video-nadzor u svim gradovima doprinosi mnogo boljoj bezbjednosti građana.

Načelnik opštine Reljić istakao je da je održan kvalitetan radni sastanak i razmijenjene su informacije o bezbjednosnoj situaciji na nivou lokalne zajednice i policijske uprave Prijedor.

- Posebno nam je drago što će od naredne godine znatna sredstva biti uložena u rekonstrukciju Policijske stanice - naveo je on.

Tokom radnih sastanaka u Kozarskoj Dubici konstatovano je da je stanje bezbjednosti u toj opštini na zadovoljavajućem nivou, te da policija nije opterećena teškim krivičnim djelima.