latinica  ћирилица
23/09/2022 |  13:59 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Predstavnici turističkih organizacija iz regiona u Banjaluci (VIDEO)

Područna privredna komora Banjaluka, u saradnji sa turustičkim agencijama grada i uz podršku resornog ministarstva, ugostila je predstavnike turističkih organizacija iz regiona, s ciljem predstavljanja prvenstveno turističke ponude Banjaluke, ali i Republike Srpske.
Predstavnici turističkih organizacija iz regiona u Banjaluci - Foto: RTRS
Predstavnici turističkih organizacija iz regiona u BanjaluciFoto: RTRS

Organizovanje trodnevne posjete predstavnika 32 turističke organizacije iz pet država regiona, kao i njihov sastanak sa zvaničnicima i banjalučkim turističkim agencijama, korak je ka predstavljanju i promociji Banjaluke kao atraktivne, regionalne, turističke destinacije.

Većini regionalnih predstavnika turističkih organizacija ovo je prvi boravak u gradu na Vrbasu, ali već imaju najprivlačnije oblasti.

Uz regionalnu promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijskih obilježja grada, mjesečno i godišnje planiranje, brendiranje i promocija koncerata i različitih manifestacija, kao i povećanje smještajnih kapaciteta, dodatno bi doprinjelo povećanju broja turista, saglasni su organizatori.

Banjaluka je sa nekoliko desetina avio linija povezana sa ključnim evropskim destinacijama, a Republika Srpska gradeći mrežu auto-puteva približava svoje turističke potencijale državama u regionu, povećavajući tako privredni značaj i doprinos turizma.