latinica  ћирилица
23/09/2022 |  14:58 ⇒ 19:58 | Autor: ATV

Raskol u PDP-u zbog Јelene Trivić (VIDEO)

Zoran Mandić član PDP-a i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Foča dao je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci i poslao otvoreno pismo predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću, gdje je iznio niz optužbi na rad Јelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske.
Mirko Šarović i Јelena Trivić - Foto: RTRS
Mirko Šarović i Јelena TrivićFoto: RTRS

Mandić je naveo da je razočaran radom Јelene Trivić, zamjerio joj je što zanemaruje Hercegovinu u svojim predizbornim tribinama, te što se ponaša kao da je član SDS-a, a ne PDP-a.

Naglasio je da kao osoba koja se cijeli radni vijek bori protiv kriminala, da ne može sebi da dopusti da bude naivan i da povjeruje u iskrene namjere da je Јeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje se osnovano sumnja da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima.

Mandić je Borenoviću uputio otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Već duže vrijeme suočen sam sa dešavanjima i pojavama koje su ozbiljno dovele u sumnju ispravnost mog angažovanja u PDP-u. Ta dešavanja su došla do kulminacije u samoj predizbornoj kampanji, a mene kao čovjeka koji sam se čitav život trudio da očuvam lični kredibilitet i dostojanstvo dovela u poziciju da ja ne mogu dalje da se asociram sa takvom politikom i takvim ponašanjem.

Analizirajući plan održavanja tribina PDP-a i predsjedničkog kandidata, gospođe Јelene Trivić u izbornoj jedinici devet, prije bi se moglo zaključiti da je ona kandidat SDS-a. Tačnije Јelena Trivić učestvuje na zajedničkim tribinama PDP-a i SDS-a samo u Trebinju i Gacku, s tim da je Gacko uvršteno u plan nakon što je Radojica Antunović zaprijetio da će izaći iz kampanje ako bude PDP zaobiđen u Gacku od strane Јelene Trivić, kakao je bilo prvobitno planirano, Јelena Trivić još ima samostalne tribine u PDP-a u Rudom i Čajniču.

U ostalim opštinama, u Foči, Višegradu, Nevesinju, Ljubinju, Berkovićima, Bileći planirala je nekakve kafe sa građanima, dok u Kalinovniku i Novom Goraždu izgleda nije imala vremena ni za kafu. Uglavnom u većini tih opština će učestvovati na samostalnim tribinama SDS-a. Јa da sam htio da radim kampanju i pomažem SDS-u onda bih bio u toj stranci ne u PDP-u.

Ako bi sabrali rezultate sa lokalnih izbora 2020. može se izvesti zaključak da bi SNSD imao tri poslanika, SDS jedan, DNS jedan, SP jedan i posljednji sedmi direktni mandat pripao bi PDP-u. Ako se tu uzmu ambicije i realne šanse Nebojše Vukanovića onda se stvara logična pretpostavka da će SDS u ovoj izbornoj jedinici do drugog mandata najlakše stići preko uzimanja glasova od PDP-a. To je legitimni interes SDS-a, ali postavlja se pitanje da li vrijedi obećavati građanima Foče izgradnju putne infrastrukture, razvoj drvne industrije i druge projekte koje smo usaglasili sa rukovodstvom stranke, kad nas to rukovodstvo u samoj predizbornoj kampanji žrtvuje. Takođe se stiče utisak da je samoj Јeleni Trivić kampanja u Hercegovini teret i da je tu više zbog SDS-a. Žrtvovanje svoje političke partije u Hercegovini je najbolji primjer njenog odnosa sutra kao predsjednika Republike Srpske prema Hercegovini uopšte.

Kao čovjek koji je sav svoj radni vijek proveo u borbi protiv kriminala ne mogu sebi da dopustim da budem naivan i da povjerujem u iskrene namjere da je Јeleni Trivić prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što sam ja lično znao jer sam se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio. Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio.

Kada se prisjetim konferencija za štampu Јelene Trivić i Milana Radovića meni je prilično jasno da se u stvari radi o interesnoj grupi kojoj su partije samo poslužile za kandidaturu, a iza koje pitanje je ko stoji, ko je finansira i kakve su joj namjere.

S obzirom da su svi vodeći ljudi u PDP-u, osim Draška Stanivukovića obezbjedili na kompenzacionim listama i da tolerišu ovakvo ponašanje i politiku Јelene Trivić, a da moja upozorenja nisu shvaćena ozbiljno koristim priliku da vas obavijestim da zbog toga podnosim ostavku na članstvo u GO PDP-a, Skupštinskog odbora PDP-a Foča i uopšte na članstvo u PDP-u.