latinica  ћирилица
23/09/2022 |  16:45 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

Šeranić i Umičević uručili kolica za Košarkaški klub invalida "Vrbas"

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i predsjednik banjalučkog Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Marinko Umičević danas su u Banjaluci uručili jednom od igrača ovog kluba specijalna sportska kolica nabavljena sredstvima od igara na sreću u vrijednosti 15.000 KM.
Šeranić - uručena kolica za košarkaški klub invalida - Foto: SRNA
Šeranić - uručena kolica za košarkaški klub invalidaFoto: SRNA

Šeranić je rekao novinarima da će nakon septembra biti nabavljena i dodijeljena još jedna kolica u vrijednosti 15.000 KM.

- Ministarstvo će zajedno sa ovim klubom i Umičevićem, kao njegovim predsjednikom, pokrenuti jednu od instititucionalnih aktivnosti za ukidanje PDV-a na ovu sportsku opremu jer je to veliki izdatak za sportske klubove lica sa invaliditetom - istakao je Šeranić.

On je podsjetio da je resorno ministarstvo u okviru konkursa za dodjelu sredstava Lutrije Republike Srpske za pomoć licima sa invaliditetom i osoba u stanju potrebe socijalne zaštite omogućilo doznačavanje određenih sredstava za ovaj sportski klub - za kupovinu sportskih kolica za igrače koji predstavljaju Banjaluku, Republiku Srpsku ne samo u lokalnim i regionalnim ligama, nego i mnogo šire.

- Košarkaški klub invalida "Vrbas" bio je učesnik Lige šampiona i kao takav važan je reprezent Banjaluke i sporta u Republici Srpskoj - naglasio je Šeranić, čestitajući ovom klubu uspješne dosadašnje rezultate.

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Marinko Umičević rekao je novinarima da klub ima podršku ministra Šeranića i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović kada je riječ o mogućnosti ukidanja PDV-a za kolica i sportska pomagala.

On je izrazio zahvalnost Šeraniću koji je prepoznao probleme kluba, ističući da su od ministarstva dobili 15.000 KM za kupovinu specijalnih sportskih kolica, te da je u planu nabavka još jednih.

Umičević je rekao da je ovaj klub ove godine učesnik lige Republike Srpske i BiH, evrolige, nlb lige, zbog čega su ovakva kolica potrebna igračima budući da su ona u praktičnom smislu noge, jer je ovo sport paraplegije i dječije paralize.

- Ovo je više od sporta, jer je riječ o rehabilitaciji i socijalizaciji ovih ljudi, i bez kolica ne možemo ništa - istakao je Umičević.