latinica  ћирилица
23/09/2022 |  18:30 ⇒ 18:37 | Autor: SRNA

Višković: Prioritet zaštita interesa Srpske

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH u Izbornoj jedini tri Radovan Višković rekao je danas u Ljubinju da će, ukoliko bude izabran na predstojećim opštim izborima, prioritet u njegovom radu u Parlamentarnoj skupštini BiH biti zaštita interesa Republike Srpske, kao i do sada.
Višković u Ljubinju - Foto: SRNA
Višković u LjubinjuFoto: SRNA

On je uoči tribine SNSD-a u toj hercegovačkoj opštini rekao da se aktuelna vlast uvijek odazivala i pomagala projekte u Ljubinju, ističući da će Vlada Republike Srpske i ubuduće voditi računa o toj lokalnoj zajednici i pratiti potrebe njenih stanovnika.

- Uvijek smo se odazivali i pomagali projekte u ovoj lokalnoj zajednici, od vodovoda, putne infrastrukture do pomoći zbog nedavnog zemljotresa koji je pogodio ovu lokalnu zajednicu - rekao je Višković.

Višković je podsjetio da je među prvima došao u Ljubinje nakon zemljotresa i da su institucije odmah reagovale da se pomogne Ljubinju i da se renoviraju javne institucije, škole i dom zdravlja.

- Predsjedništvo BiH na čelu sa Miloradom Dodikom izdvojilo je milion KM za ovu lokalnu zajednicu, a Vlada Republike Srpske 1,6 miliona KM za izgradnju stambenih objekata za porodice koje su ostale bez krova nad glavom zbog zemljotresa, i to za šest porodica u Ljubinju, sedam u Berkovićima i jednu u Bileći - naveo je Višković.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Milica Ijačić rekla je da će se u parlamentu Srpske još više čuti glas Hercegovine ako ona postane poslanik, navodeći da će raditi na tome da se Hercegovina izjednači sa ostalim dijelovima Srpske.

- Prioritet je i podrška našim malim opštinama u Hercegovini, izgradnja brzog puta u Hercegovini, kao što je predsjednik Milorad Dodik obećao, kao i jačanje porodice, obrazovanja, privrede i poljoprivrede na čemu naša politička opcija već radi širom Srpske - navela je Ijačićeva.

Ona je dodala da će se zalagati i za prava osoba sa invaliditetom.

Tribini SNSD-a u Ljubinju prisustvovali su i kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac, kandidati te partije za parlament Srpske iz Izborne jedinice devet i brojni drugi članovi stranke.