latinica  ћирилица
23/09/2022 |  18:41 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Borci: Јednokratna pomoć veoma značajna (VIDEO)

U Republici Srpskoj počela je isplata druge tranše jednokratne pomoći od 100 KM za 211.015 demobilisanih boraca.
BORS - Foto: RTRS
BORSFoto: RTRS

Za ovu namjenu Ministarstvo finansija doznačilo je komercijalnim bankama i pošti 21,1 milion. Novčana pomoć isplaćuje se na osnovu spiskova koje je dostavilo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Među 211.015 demobilisanih boraca koji su dobili drugu novčanu isplatu je i Zlatko Zelenković, borac i ratni vojni invalid iz Doboja.

- Za nas borce uvijek znači svaka para u ovo vrijeme i u ovoj nestašici svega tako da nam mnogo znači, svaka pomoć je dobrodošla i mi se uvijek zahvaljujemo Vladi Republike Srpske - rekao je Zelenković.

Ova pomoć posebno je značajna za one borce koji su nezaposleni.

- Znači puno jer ima koji ne rade koji su u penziji, recimo, ja sam penzioner pa ja rasposređujem , imam i porodičnu invalidninu - rekao je Јovan Јovanović.

Za predstavnike Boračke organizacije ovo je nastavak realizacije finansijske podrške Vlade Republike Srpske.

Važno je, naglašavaju, ekonomski osnažiti najosjetljivije kategorije stanovništva ali je potrebno i sistemski rješavati njihove probleme.

Danas je isplaćeno i po 750 KM mjesečne pomoći za još 262 porodice u kojima je nezaposlen jedan od roditelja, a imaju četvoro i više djece od kojih je bar jedno maloljetno.