latinica  ћирилица
23/09/2022 |  18:53 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Banjaluka muku muči sa putnom infrastrukturom (VIDEO)

Svakodnevno raste broj pritužbi za lošu i narušenu putnu infrastrukturu prigradskih naselja.
Barlovci - put - Foto: RTRS
Barlovci - putFoto: RTRS

Predrag Gojković, mještanin Barlovaca, nadomak Banjaluke, pronašao je mir i sreću deset kilometara od strogog centra. Kuća ušuškana u prirodi, kaže, donosi mu spokoj. Međutim, minimum stvari koje traži od Grada ni danas nije dočekao.

- Prošle godine sam vodio borbu sa Gradskom upravom, molio, kumio, svakih pet dana išao tamo, tražio da nam naspu put. Mi nismo tražili asfalt, samo da nam poprave put, urade kanale da se može proći - istakao je Gojković.

Sa prvim jesenjim danima i kišom, put za mještane zaseoka predstavlja veliki problem. Nakon niza apela, pojašnjava Predrag, mašine su se pojavile, ali kako kaže, prouzrokovale su više poteškoća nego koristi.

- Greder, mašina što razgrće napravio je gore nego što je bilo. Uzeli su stari kamen što je bio, razgrnuli, zatrpali kanale i sad kad god kiša padne, mi imamo problem, ne možemo proći. Ovdje ima starijih ljudi, ne može im se doći u posjetu - rekao je Gojković.

Tvrdi da zbog podatka da je u Barlovcima smješten oskudniji broj mještana, Grad ne pronalazi dovoljno dobar razlog da im se posveti.

Problemi sa neprohodnom infrastrukturom nisu jedini. Guste grane, značajno narušavaju preglednost.

Mještani se pitaju, do kada će živjeti zarobljeni u 18. vijeku?