latinica  ћирилица
23/09/2022 |  19:23 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Nevesinje: Mjesto zajedničkog uspjeha opštine i Vlade Srpske (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Nevesinju da je to mjesto zajedničkog uspjeha rukovodstva opštine i Vlade Republike Srpske.
Cvijanović, Dodik i Višković u Nevesinju -
Cvijanović, Dodik i Višković u Nevesinju

Dodik je podsjetio da je Srbija uputila pomoć za Nevesinje koja je upotrijebljena na najbolji način.

- Ovdje je fino doći i vidjeti uspjeh koji je ostvaren. Ovo je grad gdje se vidi promjena - rekao je Dodik u Nevesinju nakon sastanka sa načelnikom te opštine Milenkom Avdalovićem.

Dodik je rekao da je u politici najvažnije napraviti vidljivu razliku.

- Činjenica je da je ovaj grad decenijama kuburio sa pitkom vodom, a ove godine nije ni osjetio nestašicu ni trenutka - pojasnio je Dodik i dodao da je sada dvojno napajanje vodom, te da se ne može dogoditi da je nestane.

On je naglasio da je to kapitalni projekat, ali da se realizuju još neke velike investicije, kao i da će budžet grada biti povećan u narednim godinama.

Dodik je istakao da stanovnici Nevesinja zaslužuju svu podršku kako bi bolje živjeli.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je na današnjem sastanku sa rukovodstvom Republike Srpske i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom konstatovano da su u toj lokalnoj zajednici realizovani značajni projekti sredstvima vlada Srpske i Srbije, te najavio realizaciju novih.

- Riješili smo problem snabdijevanja vodom i putnu infrastrukturu. Ovih dana se radi magistralni put za Mostar, većina seoskih puteva je rekonstruisana, a dva najveća izbjeglička naselja Brežine i Lapčevine, u najvećem dijelu su asfaltirana, što je i bio naš cilj - rekao je Avdalović nakon sastanka.

On je dodao da se trenutno radi nekoliko opštinskih ulica, da su obnovljeni Dom kulture i Muzička škola, a rekonstruisana je i sportska dvorana i proširen vrtić.

- Uradili smo značajne projekte i idemo u realizaciju novih projekata u Nevesinju - poručio je Avdalović.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine Nevesinje, koji je održan u zgradi opštine, bili su i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović, te poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Ilija Tamindžija.