latinica  ћирилица
24/09/2022 |  09:53 ⇒ 27/09/2022 | 22:01 | Autor: RTRS

Vrhovac dobitnik prestižnog priznanja "Lider održivog razvoja"

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske Dražen Vrhovac dobitnik je prestižnog priznanja "Lider održivog razvoja", koje će mu biti uručeno na centranoj svečanosti 12. Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu.
Dražen Vrhovac (foto: IRB Republike Srpske) -
Dražen Vrhovac (foto: IRB Republike Srpske)

Priznanje će Vrhovcu biti uručeno u utorak, 27. septembra, a prvog dana Foruma u ponedjeljak, 26. septembra, učestvovaće na panel-diskusiji "Održivi razvoj i cirkularna ekonomija".

U obrazloženju odluke žirija o dodjeli nagrade navedeno je da je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske prepoznata kao respektabilan činilac održivog razvoja i konkurentnosti u regionu, saopšteno je iz IRB-a.

- Ovo priznanje podstrek je i putokaz za realizaciju svih budućih projekata, ideja i vizija - za dobrobit građana, kvalitetniji život i unapređenje prosperiteta - navedeno je u obrazloženju.

Priznanje dodjeljuje "Medija invent" iz Novog Sada, Institut evropskih regiona iz Salzburga, Akademija inženjerskih nauka Srbije i TERIS iz Slovenije.

Dvanaesti Dunavski biznis forum okupiće eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Nakon plenarne sjednice "Dunavska strategija, pozitivna iskustva i očekivanja" biće održano 12 panela.

Dunavski biznis forum se organizuje u hotelu "Fruške terme" Vrdnička kula, s ciljem afirmacije prosperiteta i unapređenja regionalne saradnje, a na kraju forma će biti održan bal, večera i dodjela priznanja.

Pokrovitelji događaja su Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine.