latinica  ћирилица
24/09/2022 |  11:41 ⇒ 20:21 | Autor: SRNA

U UKC Srpske održana edukacija na najmodernijem laserskom aparatu Lumenis M22 (FOTO/VIDEO)

Klinika za kožne i polne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nabavila je najmoderniji laserski aparat iz oblasti dermatologije "Lumenis M22" koji je namijenjen za liječenje više od 30 stanja kože i uklanjanje neželjenih dlačica.
Lumenis M22 - Foto: RTRS
Lumenis M22Foto: RTRS

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je danas da ovaj aparat ne posjeduje nijedna bolnica u BiH, niti Srbiji.

- Nabavićemo još medicinskih aparata i organizovaćemo edukacije da bi naši stanovnici imali najbolju zdravstvenu zaštitu, kakva je u Evropi i svijetu - izjavio je Đajić na konferenciji za novinare.

Načelnik Klinike Јagoda Balaban istakla je da je riječ o aparatu bez kojeg je nezamisliv tretman u estetskoj dermatologiji i hirurgiji.

- Usluge iz estetske dermatologije uglavnom se odvijaju u privatnim dermatološkim ambulantama, a naš je cilj da možemo određena stanja bolesti kože sada da tretiramo u našoj ustanovi za znatno nižu cijenu usluge - rekla je Balaban.

Ona je dodala da je riječ o komercijalnim cijenama koje su od 30 do 50 odsto, u zavisnosti od vrste usluge, niže nego u privatnim ambulantama.

- Usluge iz estetske dermatologije uglavnom se odvijaju u privatnim dermatološkim ambulantama, a naš je cilj da možemo određena stanja bolesti kože sada da tretiramo u našoj ustanovi za znatno nižu cijenu usluge - dodala je Balaban.

Laser posjeduje četiri aplikacijske platforme za fotopodmlađivanje, akne, vaskularne lezije, poremećaje pigmentacije, neželjene dlake, bore, hiperpigmentaciju, opuštenu kožu, tretmane strija i ožiljaka, karbonske pilinge lica, uklanjanje tetovaža.