latinica  ћирилица
24/09/2022 |  13:44 ⇒ 21:44 | Autor: RTRS

Kovačević: Ustavni sud BiH - neprijateljska organizacija koja radi isključivo u interesu bošnjačkog naroda (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević prokomentarisao je danas odluku Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Evidentno je da se Ustavni sud sa troje stranih sudija i sa dvoje bošnjaka, već dugo ponaša apsolutno kao neprijateljska organizacija, prvenstveno prema Ustavu BiH, koji bi trebalo da štite, ali i prema Srbima u Republici Srpskoj - rekao je Kovačević.

Kako ističe Kovačević, Ustavni sud se ponaša isto i prema hrvatskom narodu, odnosno rade isključivo u interesu jednog naroda, bošnjačkog, a u svrhu kreiranja nečega, što zapravo ne postoji.

- Rade u svrhu kreiranja onog što u Ustavu BiH ne postoji, odnosnu tzv. "Građansku državu" u kojoj će se pitati samo Bošnjaci. Srbi i Hrvati neće postojati, kao ni Republika Srpska - ističe Kovačević.

Takođe, navodi da bi se svi ponašali drugačije prema Republici Srpskoj, kada ne bismo imali faktore iz Srpske, koji su na osnovu volje građana predstavnici manjine koji se nazivaju opozicija.

- Kada predstavnici manjine, koji se nazivaju opozicija ne bi sarađivali sa Sarajevom, nego sa predstavnicima većine građana u Srpskoj, prema Republici Srpskoj bi se svi ponašali drugačije - dodaje Kovačević.

Ističe da bi mnogo manje udara bilo na Republiku Srpsku kada bi svi bili dio jednog jedinstvenog fronta.

- Kada bismo mi mogli uvijek računati na to, da kada je Republika Srpska ugrožena, da svi stojimo jedinstveni i da smo svi dio jednog jedinstvenog fronta, naroda i građana Srpske, mnogo manje bi bilo udara na Republiku Srpsku - zaključuje Kovačević.

Kovačević ističe da je međutim to nešto što građani biraju i građani ocjenjuju.