latinica  ћирилица
24/09/2022 |  17:24 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

U Bijeljini na Dan grada Dodik najavio veći budžet za poljoprivredu (FOTO/VIDEO)

U Bijeljini je obilježen Dan grada. Svečanoj sjednici prisustovali su predsjednica Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik i Cvijanović na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina -
Dodik i Cvijanović na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina

Cvijanović i Dodik podsjetili su na mnogobrojne višemilionske projekte, koje su u Bijeljini i Semberiji finansirale Vlada i institucije Srpske - od zaobilaznice, bolnice, preko kanala Drina-Dašnica do ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Na svečanoj sjednici uručena su i gradska priznanja. Najznačajnije - povelja grada uručena je episkopu zvorničko-tuzanskom Fotiju.

Biejljina je grad koji se intezivno razvijao posljednje dvije decenije , izgrađeni su fakulteti i druge obrazovne instuitucije, ovdje se rado dolazi istakao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđevič, dodavši da će njen razvoj ubrzati izgradnja autoputa.

Bijeljina je danas savremen i napredan grad, jedan od najvažnijih centara u Republici Srpskoj u koji su republičke institucije u kontinuitetu ulagale, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, dodavši da su ulaganja počela prije dvije i po decenije izgradnjom kanala Drina-Dašnica vrijednog tri miliona maraka.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Radili smo obilaznice, pomažemo poljoprivrednim proizvođačima, a stotine miliona maraka je ušlo kroz podsticaje - naveo je Dodik.

Dodik je najavio i novi - povećani budžet poljoprivrednicima za narednu godinu u odnosu na onaj koji je predložen u Bijeljini prije dva msjeca na sastanku sa poljoprvridnicima.

- Sad sam u poziciji da kažem da će biti 180 miliona iduće godine. Obuhvatićemo sve poljoprivrednike, do sada je bilo da podsticaje imaju oni sa pet tovljenika a sada će to biti sa dva i plus - rekao je Dodik.

Čestitajući Dan grada predsjednica Srpske Željka Cvijanović poželjela je rukovodstvu grada i svim njenim građanima da Bijeljina i dalje napreduje i ima dobre odnose sa republičkim institucijama.

Grad Bijeljina - Svečana sjednica (Foto: RTRS)

- U Bijeljinu dolazimo sa obrazom jer smo uradili mogo toga, uložili ogromna sredstva. Putnu ifrastrukturu, regonalnu Bolnicu modernog tipa u koju su uložena ogromna sredstva od strane Vlade Srpske - izjavila je Cvijanović.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije dobitnik je najznačajnijeg priznanja Povelje grada Bijeljin.

Vladika Fotije je u obraćanju naveo da je Bog pred ljude postavio uzvišeni ideal Hrista, bogočovjeka, dok moderni globalni svijet nameće ideal antihrista, antivrijednosti, kulturu grijeha i nezakonja koja prijeti da poruši sve tradicionalno, kako Srbima, tako svim narodima svijeta.

- Svim našim nagrađenim želim mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u misijima za koje su se opredijelili - rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Predsjednica Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik u Bijeljini su razgovarali i sa 85 najistaknutijih komadanata vojske i policije Republike Srpske sa ovog područja.

Ratni veterani jedinstveni su u stavu da se Srpska u miru mora bori za očuvanje svojih nadležnosti.

- Imamo instruisane strane podanike koji žele da ovladaju institucijama uz pomoć nekih medija iz Bijeljine, prije svga BN TV,  koja je logistička podrška za strane operacije na prostoru Republike Srpske i to je nešto što samo govori. Srpsla brani odsudno sa svim raspoloživim sredstvima i to ćemo raditi - rekao je Dodik.

Uporedo sa borbom za očuvanje Srpske, vodi se i borba za što bolji život građana i u tome uspijevamo, poručila je predsjenica Srpske dodajući da se povećavaju primanja svih kategorija stanovništva.