latinica  ћирилица
24/09/2022 |  23:18 ⇒ 23:23 | Autor: SRNA

Dodik: Republika Srpska daleko ozbiljnija od veličine njene teritorije (FOTO)

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su snaga SNSD-a i njegovog tima njihov narod na koji je uvijek bio ponosan, a da je on u svojoj političkoj karijeri uradio sve i vratio dostojanstvo Srpskoj, objedinio njenu teritoriju i uspio u tome da ona danas bude poštovana.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

"U okolnostima koje nisu bile lake znali smo kako ćemo i šta ćemo", rekao je Dodik i naveo da ozbiljna vremena zahtijevaju ozbiljne ljude, kakvi su Cvijanovićeva i on.

On je istakao da je Republika Srpska daleko ozbiljnija od veličine njene teritorije.

"Ali, ako imate snagu i karakter, onda nije presudna veličina zemlje i brojnost naroda, nego oni koji to zastupaju i kako će oni zastupati interese naroda", rekao je Dodik i dodao da je važno da je koalicija kompaktno tkivo, jer su svi privrženi Srpskoj.

Dodik je napomenuo da u Semberiju dolazi sa ponosom i obrazom, budući da je kroz svoje mandate nastojao da uvijek reaguje i rješava probleme, navodeći i situaciju sa izgradnjom kanala u gradu, podsjećajući i na napore preminulog gradonačelnika Miće Mićića da očuva ovaj grad.

On je poručio da istorija mora da bude vodilja budućnosti srpskog naroda.

"Naši orijentiri moraju biti vrijednosti SPC, koja je očuvala naš identitet, koja nas uči da ne mrzimo i da poštujemo druge, ako žele stabilnost. Srbi nikada nisu željeli da nekog potlače, nisu bili narod koji je izrabljivao i uvijek su drugima donosili slobodu", rekao je Dodik.

 

On je napomenuo da se Srbi moraju uzdignuti i biti dostojni nasljednici predaka koji su znali za šta se bore.

"Јa se borim za Republiku Srpsku - od Trebinja do Novog Grada, za Bijeljinu kao za moje Laktaše, za Gacko jednako kao za Gradišku i sva mjesta širom Republike, ne u želji da nekoga unizim, već da omogućim da svi zajedno dobro živimo", rekao je Dodik i naveo da BiH nije mjesto u kojem se Srbi žele dugo zadržati.

Dodik je napomenuo da se mora voditi odgovorna politika, jer dolazi izazovno vrijeme, kada se "veliki" svađaju oko resursa kojih je sve manje.

"Sigurna luka za nas su mir i stabilnost, koje garantuju Dodik i Cvijanovićeva i koalicija", rekao je Dodik i ukazao da bi stranci ovdje da naprave eksperiment i silom ovladaju, što ne smije biti dozvoljeno.

Dodik je naveo da je i u Bijeljini urađeno mnogo - izgrađena je bolnica, kanal, obilaznice, sada se gradi auto-put, ocjenjujući da će takve kapitalne investicije promijeniti način života ovog dijela Republike Srpske.